Eva Steinkjers Puslespill

Hjelper deg til å se flere muligheter

YOGA FOR ALLE

Lær deg et enkelt yogaprogram som du lett kan gjøre hjemme. DevaYoga er utviklet for å støtte muskel- og skjelettplager samt endre kroniske smertetilstander. Den fungerer også som grunntrening for andre yogaformer.

Hovedfokus i programmet er oppmerksomhet på pust og bevegelse, der den uanstrengte pusten er styrende for å oppnå tilstedeværelse i kropp og sinn.

Programmet består av enkle øvelser med mulighet til fordypning, selvkontakt og avspenning. Vi avrunder hver økt med en kopp varm te og rolig tilstedeværelse.

Ingen forkunnskaper. Ta på lette og ledige klær og ta med et teppe, pute og ei yogamatte.

Sted: Athinahuset i Fjordgt 39, Trondheim

Pris: kr 2500,-

20 % Student- og seniorrabatt, samt faste kunder hos Athinafrisørene

Høstens kurs går over 8 mandager kl 18-20

Oppstart: mandag 14. 8 . Deretter følgende datoer:

28.8 – 4.9 – 11.9 – 16.10 -23.10 – 30.10 – 6.11

Påmelding og spørsmål til

DevaYogainstruktør Eva Steinkjer

Mobil: 48029612


LITT MER OM ERFARINGER MED DEVAYOGA: 

Yogasamtale for kropp, følelser og tanker.

”Blir du ikke lei av å gjøre det samme hver dag?”

Min voksne datter spør meg mens jeg legger yogamatta klar på golvet til mitt daglige Deva yogaprogram, spesielt utviklet for skjelett og muskellidelser. Jeg begynte med dette for nesten ett år siden, i håp om å tine opp min tilstand ”frozen shoulder”.

Jeg svarer: ”Nei, slett ikke.” Min kropp og karakterstruktur må først avlæres, mekanismene omstruktureres og mer konstruktive bevegelser og tankemønstre innlæres. Dette tar tid, og kroppen trenger gjentakelsens magiske kraft. Dessuten: Jeg har erfart at jeg har godt av denne timen daglig, en time jeg har begynt å glede meg til, se fram til. Et rom der jeg i stillhet kan koble ut omverdenen og rette oppmerksomheten innover.

Etter mange år med selvutvikling har jeg erkjent at jeg tenderer mot Jungs beskrivelse av personlighetstypen ekstrovert, samtidig som jeg bærer høysensitive gener. Det betyr i praksis at jeg søker utover i det sosiale for å finne næring og inspirasjon, både for å løse problemer og skape innhold i livet. Med mitt høysensitive nervesystem kan dette bidra til at jeg lett havner i en vedvarende overstimulert karusell. Jeg trenger nemlig tid til fordypning og bearbeiding. Til ettertanke, men også tid og rom til å rense tankene og inntrykkene ut av mitt system, min kropp.

Deva yoga er en rolig yogaform, med noen få velvalgte øvelser, sirlig bygget opp med oppmerksomhet på pust og bevegelser. Enhver yogapraksis åpner opp for noe nytt. Lange dype åndedrag inneholder et hav av muligheter til selvoppdagelse. Kvaliteten i de bølgende pustebevegelsene varierer. Pusten er selve nerven og gir kontakt med den dype livskraften.

Derfor blir det slett ikke kjedelig å gjøre det samme hver dag.

Jeg innrømmer glatt at jeg utvider yogaprogrammet for andre med både coachingsamtaler og bevisstgjørende kreative uttrykk.

Min morgenpraksis kan også åpne opp for både skriving, tegning, baking, håndverk eller enkle drama eller bevegelsesuttrykk. Disse estetiske uttrykkene har for meg personlig vært selve meningen med livet, helt siden jeg som to år gammel jente etter historien fant mammas pyriseptsalve og to hundrelapper i hennes håndveske. Jeg omformet dem til bittesmå klissete papirlapper, nesten ikke til å kjenne igjen.

Hva sier kursdeltakere som har deltatt på yogasamtaler, enten alene eller sammen med andre i små grupper?


Jeg tok kontakt med Eva fordi jeg ville prøve yoga i restitusjon etter sykdom.

Underveis har jeg opplevd kurset som en god og trygg arena for læring av pust og gode yogaøvelser for skjelettet.

I hverdagen min nå føler jeg at jeg kan drive med det jeg har lært som en form for egenomsorg. Når jeg setter av tid til dette i hverdagen kjenner jeg at det gir meg energi og overskudd.

Ann

 

Jeg har vært litt plaget med ryggen og har erfart at dette yogaprogrammet har virket forebyggende. Det har vært lærerikt, bevisstgjørende og styrkende. Nå fungerer ryggen bra så lenge jeg gjør øvelser noenlunde regelmessig.

Mann


Jeg tok kontakt med Eva fordi jeg i nesten 3 år hadde hatt problemer med smerter i korsrygg/bekken. Dette var smerter som stadig vendte tilbake. Etter mange og lange runder hos fastlege, kiropraktor, fysioterapeut og osteopat ble jeg etterhvert klar over at problemet ikke kom av fysiske/medisinske årsaker, men snarere hørte hjemme på det mentale plan. En stresset hverdag som aldri synes å ta slutt, lange arbeidsdager, barn i breddeidrett og korps... mange fedre som kjenner seg igjen der kanskje. Langvarig stress som bygde seg opp og til slutt måtte ut skapte for meg ryggproblemer som kunne slå til når som helst og sette meg ut av spill over flere dager. Nei, skulle jeg ta tilbake kontrollen over ryggplagene måtte jeg gjøre noe aktivt, og det var der Eva kom inn i bildet.

Kurset gikk over 8 uker og var en fin variasjon av teori og fysiske øvelser. Å lære å forstå seg selv og hvordan stress og hverdagsmas virker på kropp og sinn er kort og godt noe jeg anbefaler alle menn å prøve. Og det å lære seg teknikker for å mestre og kontrollere dette er noe alle kan få til og de fleste vil kunne ha godt av i en verden hvor man sjelden eller aldri "logger av". Det handler om å skape seg pusterom, komme til hektene, bremse ned litt.

Etter kurset er det blitt mye egenpraksis på yogamatte, opptil et par ganger i uka. En halvtime med øvelser gjør underverker, og - bank i bordet - jeg har ikke hatt vondt i ryggen siden. Hvis man er medlem av et treningssenter anbefales det også å delta på noen yogatimer, hvis man synes det er vanskelig å finne sted eller tid til dette hjemme. Selv kombinerer jeg begge deler.

Arne


Faglig bakgrunn for dette kurset:

Deva yoga er utviklet av min lærer Katrine Berge. www.katrine.berge.com

DEVA YOGA UTDANNING for muskel/skjelettplager og langvarig smerte.

Jeg har gått i lære for å bli mindfulness instruktør hos Ivar Vehler.

www.co-create.no